xxx menü

Mi a KAP?

Európa Közös Agrárpolitikája az Unió azon törekvését tükrözi, hogy egy olyan szakpolitikája legyen, amely biztosítja a természeti erőforrásokkal való megfelelő gazdálkodást, a vidéki területek kiegyensúlyozott fejlődését és nem utolsó sorban a jó minőségű élelmiszert. Olyan politikának kell lennie, amely minden EU-polgár javát szolgálja.

Európai szinten kell tehát a politikát úgy kialakítani, hogy a közös célok, elvek és szabályok egyenlő feltételek mellett érvényesüljenek. Csak országközi szinten kezelhetők a határokon túlmutató környezeti problémák, valamint a globális kihívások mindegyike, mint például az éghajlatváltozás, a vízgazdálkodás, a biológiai sokféleség megőrzése, az állat-egészségügy és -jólét, az élelmiszer- és takarmánybiztonság, növény-egészségügy és az emberi egészség védelme, valamint a fogyasztóvédelem.

A közös agrárpolitika lehetővé teszi, hogy a költségvetési források felhasználása hatékonyabb legyen, mint a különálló nemzeti politikáké.

Az Európai Bizottság által társfinanszírozott tevékenység. Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.