xxx menü

Vállalkozók, polgármesterek találkoztak Ráckevén

Megújuló uniós támogatások

A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. által az EU Közös Agrárpolitikájának népszerűsítésére szervezett program részeként, a ráckevei Duna Relax & Event Hotelben tartott sajtótájékoztatón Farkas József, a Kiadó elnöke fontosnak ítélte, hogy az uniós támogatások elosztásáról közvetlen ismeretekhez juthassanak az érintettek.

A támogatások új rendszerével nagyobb szerepet szánnak a közbeszerzési eljárásoknak. Viski József előadásában úgy fogalmazott, hogy maga a rendszer ügyfélbarátabb, gyorsabb, hatékonyabb lesz, és valójában ez által is több pénzhez juthatnak a pályázók. A jövőben így átláthatóbbá válik az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának Magyarországot is érintő pénzügyi szisztémája – mondta Viski József, agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Ráckevén gazdálkodók és önkormányzati vezetők előtt.

A jövőben a kormányzat a kisebb és a nagyobb gazdálkodókat egyaránt szeretné erősíteni. A településeken működő szociális szövetkezetekre is nagyobb figyelmet kíván fordítani.

A LEADER csoportok az eddiginél lényegesen kevesebb támogatáshoz jutnak ugyan, de a helyi kisközösségek más címen hozzájuthatnak bizonyos forrásokhoz. A kormány szeretné elérni, hogy az uniós pénzek az eredeti célokat szolgálják.

vissza

Az Európai Bizottság által társfinanszírozott tevékenység. Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.