xxx menü

Események
Farmer-Expo

Farmer-Expo - Több mint két évtizede a piac meghatározó szakkiállítása
Debrecen, 2015. augusztus 19-22.

Minden év augusztusában több tízezer látogató és több száz kiállító indul útnak a piac meghatározó mezőgazdasági szakkiállítására Debrecenbe.
A Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás ebben az évben 24. alkalommal lesz az agrárium szakembereinek találkozóhelye.

A rendezvényen igen nagy létszámban képviseltetik magukat a hazai mezőgazdasági gépgyártók és gépforgalmazók legjobbjai, bemutatva a legújabb erő- és munkagépeket a gyakorlati szántóföldi munka közben is.

Az élelmiszeripari kiállítók kiváló minőségű hazai termékeket kínálnak kóstolással egybekötve.

A kiállítás elmaradhatatlan része az élőállat bemutató és az állattenyésztéshez kapcsolódó technológiák bemutatása.

A Szaktudás Kiadó idén, a már megszokott, nagy sikerű szakkönyv-vásárán túl, az Európai Unió közös agrárpolitikai reformjait bemutató információs szolgáltatással is várja standján az érdeklődőket!

A 2015. évi 24. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-iparai Szakkiállításon az időjárás nem kedvezett a kiállítóknak és a rendezőknek, ezért a szabadtéri gépbemutatók és a látványos fajtabemutatók, showbírálatok helyett a főszerep idén talán az élelmiszer-termelőké lett. Ugyancsak jelentős részvételre számíthattak a szakmai konferenciák, rendezvények előadói.

Holland szaktudást importálunk

A „Mi a jó sertés” – és hogyan kell előállítani? - tehetnénk hozzá – című szakmai konferenciát Horváth István, az FM kiemelt programokért felelős miniszteri biztosának bevezetője nyitotta, melyben a hallgatóság sok hasznos információt kapott a magyarországi gazdaságos sertéstenyésztéshez. Ugyancsak igen tanulságos volt Horváth Ferenc, a Spar Magyarország Kft. húsüzeme vezetőjének előadása, aki sajátos szemszögből, a vásárlói érdekeket messzemenőkig szem előtt tartó feldolgozó oldaláról közelítette meg a hazai sertéstartást. Dr. Komlósi István, a Debreceni Egyetem ATK dékánja pedig bemutatta az egyetemen hamarosan induló, holland szakértelmet „importáló” sertéstelep-vezetői képzést.

Miért nem megy a magyar meggy?

A „Zöldség-gyümölcs termelés fejlesztési kilátásai, 2014-20 a pályázati lehetőségek tükrében” konferencia mintegy 150 érdeklődője tényszerűen szembesülhetett a magyar zöldség-gyümölcstermesztés versenyképességét gúzsba kötő anomáliákkal, mint amilyen a kizárólag a támogatások megnyerésére irányuló és a piaci eredményességet figyelmen kívül hagyó termelési szemlélet; a nagy mennyiségű, egyöntetű árualap hiánya; a korszerűtlen fajtaszerkezet és termesztéstechnológia; a mindezeket egyedül biztosítani tudó termelői szövetkezésektől való idegenkedés stb.. Dr. Apáti Ferenc előadásában mindezekre figyelmeztetve és a rendelkezésre álló információkhoz képest részletesen bemutatta az ágazat számára a 2014-20-ös időszakban elérhető pályázati lehetőségeket.

A Szaktudás Kiadó, hagyományaihoz híven, idén is a kiadványait bemutató standján fogadta a látogatókat. Ezen a kiállításon nem csak szakkönyveink és a mindig keresett Agrárium magazinunk iránt volt nagy az érdeklődés, hanem az itt bemutatkozó KAP Információs Pontunkat is nagyon sokan felkeresték.

Látogatóink visszajelzései alapján örömmel kijelenthetjük, hogy van igény a tájékoztató munkánkra és azzal minden érdeklődő elégedett is volt.

Legközelebb a Kaposvári Állattenyésztési Napokon találkozhatnak velünk, szeretettel várunk mindenkit.

vissza

Az Európai Bizottság által társfinanszírozott tevékenység. Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.