xxx menü

Agrárium magazin

Agrárgazdasági trend magazin az Agrárkamara és 13 000 fejlesztésre elkötelezett agrárvállalkozás, gazdálkodó havi lapja.

Az Agrárium mára olyan média lett, amely értékeket közvetít, amit garantáltan a vezetők, döntéshozók vesznek kézbe, amely hiteles, és meggyőző.

A lap a témáival kifejezetten a döntéshozók, vezetők, menedzserek dilemmáit, problémáit kezeli, őket segíti cikkeivel, rovataival, tanácsaival, interjúival.

A lap a célkitűzése szerint:

  • a magyar gazdálkodóknak,
  • az agrárpiaci árutermelésben érintett vállalkozásoknak,
  • a mezőgazdasági üzemek vezetőinek, szakembereinek
  • az agrárszektorhoz kapcsolódó gazdasági szervezetek, hivatalok vezetőinek szól, folyamatos tájékoztatásukat, a piaci, gazdasági, jogszabályi információkkal és hasznos ismeretekkel való ellátásukat szolgálja.

2014. tavaszától az Agrárium kiegészült online testvérével az Agrárium7 hírportállal, mely hétről hétre a legfontosabb agrárpiaci híreket hozza el olvasóinknak.

Népszerű témáinkból:

  • Agrár-finanszírozás, támogatások: a legtöbb agrárvállalkozás, aki a fejlődésben, a növekedésben gondolkodik, azt találja a legfontosabbnak, hogy a támogatási, pályázati rendszerekről informálódjon, és a fejlesztéseire szükséges pénzt előteremthesse. Az AGRÁRIUM rendszeresen közzéteszi az adott év támogatási rendeleteit, legfontosabb támogatási, pályázati lehetőségeit. Ezzel a legnélkülözhetetlenebb információkat adja a gazdálkodók kezébe.
  • Agrárpolitikai elemzések: elemző cikkeivel segít a gazdáknak, vállalkozóknak, agrárcégvezetőknek megérteni az EU agrárpolitikáját, hogy hosszú távú fejlesztési programjaikban, gazdasági stratégiájukban igazodhassanak hozzá.
  • Környezettudatos agrárgazdálkodás, „zöldenergia”: a környezettudatos gazdasági modell megvalósításában korábban is nagy hangsúlyt kapott a környezetkímélő agrárgazdálkodás. Ehhez 2006-tól kiemelt témaként kapcsolódik a mezőgazdasági termelésből származó ún. „zöldenergia” előállítása, amely egyúttal a földhasznosítás és a szerkezetváltás egyik nagy lehetősége is.
  • Biogazdálkodás, ennek módszerei, technológiája: az AGRÁRIUM szakcikkei rendszeresen elemzik a bio-üzemanyagok előállításának, a biomassza felhasználásának és az energetikai célú ültetvényeknek a beruházási, gazdaságossági kérdéseit.
  • Szakmellékleteink a mérföldköveket jelentő változásokról: a lap rendszeres szakmellékletei egy-egy meghatározott ágazat összegző elemzésére, jelentős, mérföldkövet jelentő változásaira, esetleg a szakhatóságok, minisztériumok közleményeire épülnek.

A lap nem kapható újságárusoknál. Közvetlenül, címlista szerint a szakemberekhez érkezik. A címlistánk tagjai ingyenesen jutnak hozzá a laphoz.

A lapot ezen felül kiállításokon és vásárokon is szerepeltetjük, és megajándékozzuk az aktuális számokkal az érdeklődő közönséget. A Szaktudás Zrt. ezen felül saját szakirányú konferenciáin és szakmai rendezvényein is teríti a lapot a résztvevők körében.

A magazinban megjelent cikkek a http://agrarium7.hu olalon olvashatóak.

Az Európai Bizottság által társfinanszírozott tevékenység. Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.
Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.